onsdag 1 juni 2011

4 veckor

Det närmaste vi kom en kullbild denna vecka
O vips har en månad gått.
Killarna har nu blivit så stora att dom intevill vara i bolådan längre. Så nu har dom hela "stora" data/kattrummet för sig själva, ja mamma Nora lämnar dem inte mer än vääääldigt korta stunder, tror hon fick sig en tankeställare efter att varit ute o slagits.
De båda utvecklas på positivt både till temperament och utseende. Merlot är den lite livligare men dock fegare av dom två, mysa är inte så dumt bara man inte vore så full i bus ;) Zinfandel är lite mera laidback men hittar lika gärna på hyss som man ska mysa med honom. MammaNoras matskål är ganska intressant att undersöka även om dom inte riktigt förstår vad det ärsom finns där i o vad det är bra för, mendet är inte långt borta innan dom kommer att pröva mat tror jag.
Zinfandel 4 veckor
Merlot 4 veckor ut på jakt
Bråket mellan Izze o Nora vill dock inte ge sig, får hon en chans sätter hon efter honom i rasande fart så dom hålls åtskilda fortfarande. Izze tittar sig alltid för en eller två gånger innan han går in genom ytterdörren. Det är lite trist o jobbigt att inte kunna ha dem tillsammans just nu men hoppas fortfarande att det ska ge sig.
Annars då? Malcom har nu hunnit bli 9 månader och går allt han hinner med mamma på släptåg i händerna. "Brumma" som en bil eller morra som ett lejon är oxå fantastiskt roligt närman är liten :) Att få åka traktor eller fyrhjuling måste ju vara det bästa som finns, djuren är oxå omåttligt populära men inget får hans huvud att spinna som ljudet av en traktor.
På gården har vi den senaste tiden lidit en stor förlust då Emmahs bruksnordis Frans-Oskar plötsligt avled. Frans är begravd i hörnet på åkerna mot daln'n med utsikt mot sjön.
*Frans-Oskar 1994-2011 du fattas oss*
Hästbeståndet sjönk ytterligare igår när "min" sällskapsponny Wilmer flyttade till en ny famlij i Botsmark. Jag tror att han kommer att få det mycket bättre där med massor av barn som kommer att pyssla med honom om dagarna.
Wille - sköt dig snyggt ;)
Å till helgen blir det tävlingpremiär för mig och Epona igen, hoppas att vi båda ska hålla oss i skinnet o iaf prestera lite. Så på fredag em beger sig systrarna Sundling med Epona o Lakej mot Lycksele för att göra en insats för URFs lag.

1 kommentar:

  1. Åh, vad kul att du lagt ut färska bilder på kattungarna! Vi längtar verkligen efter att få komma till er och kika på lille Merlot. Idag ska vi till Gunilla och "gosa" med hennes katter, förhoppningsvis går det bra även denna gång.

    Trevlig helg! Susanne Vikström

    SvaraRadera