torsdag 14 juli 2011

LIten uppdatering.

Nu har det varit mycket den senaste tiden. Veckan efter midsommar åkte vi till Höljes och kollade på Rally Cross EM. Höljes ligger för de som inte vet längst upp i Värmland 3 mil från Norska gränsen typ i landet ingenstans, ja det kändes då så. En enkel resa på knappt 80 mil. Resan och vistelsen förlöpte tämligen smärtfritt. Malcom lärde sig krypa, låset till husvagnen gick sönder, hela tävlingen höll på att regna bort och vi fick punka på husvagnen annars var det en rätt trevlig resa med mycket sol o värme och en hel del glada människo - läs överfröfriskade ;)
Förra veckan ängnades åt Epona och träning inför Villvattskampen 2011 som gick av stapeln nu i helgen som var. Jag och Epona tog totalseger i Nat lätt kallblodsklassen detta genom seger i dressyren med 96 poäng (64 straff) seger i maraton momentet dock inte snabbast tid (snabbast i 3 av 5 hinder) men på mist straff, väldigt nöjd med vattenhindret där vi hades helgens 3:e snabbaste tid o det jämnfört med kuskar som tävlat mycket längre och på betydligt högre nivå :D. I precisionen blev det 1 boll ner men det hade vi råd med till totalen. Epona gick som en klocka hela helgen. I maraton chockade hon mig och Emmah med att kunna galoppera (självmant kan tilläggas) och svänga samtidigt i hinderna. Hon blev så taggad att jag började få lov att bromsa henne för att själv hinna med. Vilken lycka att det har släpp för henne, nu laddar vi för Skellefteå Horserace om två veckor.
För Ellen började allt så bra, 2 i dressyren och Boppe såg så fin ut i maraton pigg och glad trots en vansinnigt tung A-sträcka och kopiös värme (tror det var 28 grader i skuggan) men så i sista hindret, brohindret, hoppar vagnen ur selen! Ellen var dock snabbt av och satte fast den igen men det gick både tid och kostade en massa straff :( Trots det slutade hon 4 i maraton. I söndagens precision regerade hon som vanligt inga bollar ner och snabbast tid så det blev en blå-gul rosett där och totalt 3:a i Nat lätt ponny. Dessutom tog hon hem Norrlandsmästerskapet för juniorer vilket hon var lite extra glad över.
Bilderna är tagna av Ellens pojkvänn Simon som efter helgen var så fascinerad att han minsann vill ställa upp och grooma åt mig i maraton i Skellefteå, hoppas han förstått vad han gett sig in på ;) Skämt o sido han visade under helgen att han är inte ett dug rädd hästarna och denna sport, kul att få med honom i teamet!
Lite bilder från helgen
Dressyren
Inte den snyggaste tävlingsklädseln, ska försöka förfina innan Skellefteå
Ellen o Emmah supersnygga i nya vagnen, stilig klädsel.
Maraton
Superspeediga Epona i Pick-nick hindret
Tror Epona tyckte om utsikten från bron då hon stannade upp o kikade ut över Villvattnet och storåkerns arena.
Ellen o Boppe i osthindret, Boppe som gick hela maratonet med öronen spetsade :)
Glad ponny och fokuserad kusk med groom i Pick-nick hindret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar